mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
02 Maj

Makaron z indykiem i szparagami

Pomysł na błyskawiczny obiad z wiosennymi szparagami ;)

Składniki:

👉1 ząbek czosnku,

👉ok. 150 g fileta z indyka,

👉1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),

👉1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,

👉1 kawałek pora,

👉5 szparagów zielonych.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ