mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
19 Sier

Domowa granola

Świetna na śniadanie z dodatkami jak jogurt, mleko, owoce. Poniżej prezentuję przepis na jedną porcję, ale praktyczniej przygotować większą ilość granoli i przechowywać w słoiczku:)

Granola z jogurtem naturalnym i owocami
Do przygotowania porcji granoli potrzebujesz:

  • Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
  • Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
  • Migdały 5 szt
  • Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10 g
  • Cynamon szczypta
  • Sok z cytryny 1 łyżka

Jako dodatki możesz wykorzystać:

  • Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
  • Truskawki garść, 100 g
  • Borówki 6 szt, ok 20 g
  • Mięta, listek

Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wymieszaj z miodem rozpuszczonym w soku z cytryny, pestkami słonecznika, orzechami i cynamonem. Piecz na blaszce wyłożonej papierem przez 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym
do 150 stopni. Zostaw do ostudzenia.

Twój komentarz




POKAŻ