mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
29 Sty

Sałatka z burakiem i jajkiem w sosie musztardowym

Zdrowa, bogata w witaminy sałatka, można ją zabrać do pracy na II śniadanie lub przyrządzić na kolację. Polecam!

Składniki:

- burak gotowany - duża sztuka

- jajo - sztuka

- ogórek kiszony - sztuka

- mix sałat - 2 garści

- oliwa z oliwek - łyżka

- musztarda - łyżeczka

Sposób przygotowania:

Buraka ugotować (lub użyć gotowych), jajo ugotować na twardo. Składniki pokroić w kostkę, wymieszać z dowolną sałatą. Z oliwy i musztardy sporządzić sos, polać składniki, wymieszać. W razie potrzeby doprawić ulubionymi ziołami (osobiście dodaję odrobinę czosnku). Sałatkę przyrządza się błyskawicznie. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ