mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
25 Paź

Wytrawne muffinki

Prosty w wykonaniu przepis na jajka w trochę innej odsłonie. Świetnie sprawdzi się w roli weekendowego śniadania lub kolacji na ciepło.

Składniki:

  • Jajko - 2 duże sztuki lub 3 małe
  • Papryka czerwona 50 g (1/4 sztuki)
  • Papryka zielona 50 g (1/4 stuki)
  • Pieczarki - 2 małe sztuki
  • Szynka z indyka -2 plastry
  • Pieprz czarny mielony szczypta
  • Oregano szczypta
  • Rozmaryn szczypta

Sposób przygotowania:

Papryki i pieczarki pokrój w drobną kostkę. Szynkę pokrój w paski. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Jajka roztrzep w misce, dodaj przyprawy, pokrojone warzywa i szynkę. Wymieszaj i przełóż do silikonowych foremek na babeczki. Piecz 15-20 minut.

Można również użyć innych dowolnych warzyw, np. pomidorów suszonych czy kukurydzy konserwowej aby urozmaicać przepis przy kolejnej okazji:) Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ