Składniki:
-płatki owsiane 100g
-masło orzechowe- najlepiej płynne 60g
-miód płynny 30g
-orzeszki ziemne 30g
-nasiona chia/ nasiona lnu 20g
-gorzka czekolada- 4 kostki (20g)
-mleko, kilka łyżek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy. Pieczemy 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu kroimy na porcje- około 8 sztuk i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka.
Smacznego!
Twój komentarz