mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
04 Sty

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorem

Wytrawny omlet to dobry pomysł zarówno na śniadanie jak i sytą kolację. Polecam ;)

Do przygotowania porcji, która stanowić będzie około 300 kcal potrzebujemy:

  • jajo - 2 sztuki
  • garść szpinaku (30 g)
  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • mozzarella - 2 plastry (około 30 g)
  • łyżeczka parmezanu (5 g )
  • łyżeczka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Wlać roztrzepane jajka i smażyć na na średniej mocy palnika, około 2 minuty. Odwrócić omleta na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki, kawałki mozzarelli i posypać tartym parmezanem. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ