mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
27 Wrze

Pieczarki z nadzieniem

Polecam pieczarki z nadzieniem, sprawdzą się jako obiad lub kolacja na ciepło.

Do przygotowania porcji na około 300 kcal potrzebować będziemy:

- Cebula -1 mała sztuka (50 g)

- Czosnek - ząbek

- Ryż brązowy - 2,5 łyzki

- Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka

- Pieczarka surowa - 4 duże sztuki

- ser żółty tarty - 3 łyżki (około 30 g) (można użyć również sera mozzarella)

 

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odkroić nóżki pieczarek, posiekać drobno, dodać czosnek, cebulę posiekaną w kostkę, ser i ugotowany ryż. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Kapelusz każdej pieczarki natrzeć, od wewnętrznej strony odrobiną oliwy z oliwek i nałożyć nadzienie. Zapiekać około 15 minut, do momentu, gdy pieczarki będą miękkie a nadzienie chrupkie z wierzchu.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ