Do przygotowania porcji na około 300 kcal potrzebować będziemy:
- Cebula -1 mała sztuka (50 g)
- Czosnek - ząbek
- Ryż brązowy - 2,5 łyzki
- Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- Pieczarka surowa - 4 duże sztuki
- ser żółty tarty - 3 łyżki (około 30 g) (można użyć również sera mozzarella)
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odkroić nóżki pieczarek, posiekać drobno, dodać czosnek, cebulę posiekaną w kostkę, ser i ugotowany ryż. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Kapelusz każdej pieczarki natrzeć, od wewnętrznej strony odrobiną oliwy z oliwek i nałożyć nadzienie. Zapiekać około 15 minut, do momentu, gdy pieczarki będą miękkie a nadzienie chrupkie z wierzchu.
Smacznego!
Twój komentarz