mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
04 Kwie

Deser twarogowy z gruszką i bananem

Syty, smaczny, a przede wszystkim błyskawiczny w wykonaniu. Sprawdzi się jako deser, pożywna przekąska lub śniadanie na słodko :)

Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy:

- ser twarogowy chudy - 100 g

- maślanka - około 150 ml 

- mały banan

- średnia gruszka

- pół łyżeczki cukru trzcinowego, miodu lub ksylitolu

- gorzka czekolada - 2 kostki

- opcjonalnie płatki migdałów do posypania

Ser twarogowy zmiksuj wraz z maślanką, bananem, dodatkiem cukru lub miodu. Połowę porcji umieść w naczyniu (pucharku lub szklance), na wierzch ułóż połowę pokrojonej w kostkę gruszki. Następnie dodaj resztę masy i ponownie przykryj pokrojoną gruszką. Całość posyp startą na tarce czekoladą i opcjonalnie płatkami migdałów. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ