mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
09 Paź

Owsianka z karmelizowaną gruszką

Propozycja sytego śniadanie na słodko - zdrowo i smacznie, gorąco polecam!

Do przygotowania porcji na około 450 kcal potrzebować będziemy:

  • Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g)
  • Mleko krowie/sojowe -1 niepełna szklanka (200 g)
  • Gruszka -średnia sztuka (120g)
  • Imbir mielony (1g)
  • Cynamon szczypta (1g)
  • Miód - łyżeczka (10g)
  • Orzechy włoskie - 5 sztuk (20 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)

 

Płatki zagotować z mlekiem, odstawić do napęcznienia, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę podawać z tak przygotowaną gruszką, posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ