Do przygotowania pięciu naleśników użyjecie:
a) ciasto:
- szklanka mleka
- 100 ml wody gazowanej
- jajko
- szklanka mąki + 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
- łyzka oleju rzepakowego
Składniki zmiksować. Usmażyć naleśniki.
b) farsz
- szpinak mrożony - opakowanie 400 g
- serek wiejski - 150 g
- ząbek czosnku
- łosoś wędzony 100g
Szpinak dusić na patelni z ząbkiem czosnku. Pod koniec duszenia dodać serek ziarnisty, odrobinę soli i pieprzu. Farsz umieścić na naleśnikach, dodać plastry łososia, zwijać w ruloniki. Podawać z sosem.
c) sos
- pieczarki - 30 g
- jogurt - 150 g
Pieczarki podsmażyć na patelni, doprawić, połączyć z jogurtem. Polać przygotowane naleśniki.
Smacznego!!! :)
Twój komentarz