mgr Agnieszka Lovrencic-Sieńczak
09 Sier

Dorsz duszony ze szpinakiem oraz marchewkowo - ziemniaczanym puree

Nie macie pomysłu na piątkowy obiad? a może rybka??

Do przygotowania jednej porcji wystarczy:

- filet z dorsza- 130 g

- szpinak świeży - 150 g

- ząbek czosnku

- ser feta -2 plastry

- ziemniaki - 2 średnie sztuki

- marchew - 1 mała sztuka

- oliwa z oliwek - łyżka

- masło - pół łyżeczki

- przyprawy - sól, pieprz, koperek

 

Rybę natrzeć oliwą i ulubionymi przyprawami. Dusić na patelni od kilku do kilkunastu minut. Ziemniaki i marchew ugotować w osolonej wodzie i utrzeć na puree z odrobiną masła. Na rozgrzaną oliwę wrzucić również przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać szpinak i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia oprószyć pokruszonym serem feta. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ